apa itu e-commerce

E Commerce Website? Bagaimana memulakan perniagaan menggunakan Ecommerce Di Malaysia?

Apa itu E Commerce dan bagaimana anda ingin memulakan empayar perniagaan anda menggunakan Platform Ecommerce?

Adakah menggunakan E Commerce Website sangat berkesan di Malaysia? Anda boleh bina e commerce website anda secara percuma dan berbayar

Ia menjadi tanda tanya ramai usahawan di Malaysia terutamanya yang selesa menggunakan Whatsapp dan PM di Malaysia.
Jadi sebelum dibincang secara menyeluruh ada baiknya kita fahamkan apa itu e-commerce dan adakah cukup hanya mempunyai e commerce website sahaja.

Secara umumnya pengaruh dan impak internet dalam masyarakat semakin meningkat dengan drastik dan kebanyakan bisnes owner di malaysia sudah mula menggunakan platform internet sebagai medium untuk menyebarkan maklumat dan bisnes mereka.

Tetapi kebanyakan bisnes owner ramai yang menggunakan cara manual untuk mendapatkan pelanggan dan hanya 1-2% sahaja yang mneggunakan platform ecommerce di Malaysia

Sekiranya ingin expend bisnes ke arah lebih global dan meluas anda sepatutnya berubah dan membiasakan diri dengan Ecommerce Platform.

Masih belum terlambat untuk memulakan bisnes secara Ecommerce di Malaysia dan expend samada market lokal atau international.

Untuk bermula dan berubah kearah E-Commerce adalah sangat struggle,modal yang tinggi dan memerlukan tenaga pakar dalam bidang e-dagang untuk memudahkan proses jual beli secara e-dagang.

Kemungkinan anda akan blur dan rasa agak susah disebabkan kos untuk membina satu website ecommerce paling minima adalah RM5k ke RM20k untuk satu ecommerce store dan ia belum lagi termasuk dengan kos pemasaran digital seperti facebook, Google adwords, dan kos pemasaran secara automation seperti email marketing dan sebagainya.

Belajar Secara LIVE & REALTIME ECOMMERCE CASE STUDY – Seni Bisnes Dropship Ecommerce Disini

Persoalan bagaimana untuk anda bermula dengan ECommerce?

kami akan kupas dalam artikel kali ini seperti berikut:

1. Apa itu Ecommerce Website
3. Jenis-jenis Ecommerce Website
4. Kelebihan Ecommerce Website
5. Risiko Ecommerce Website
6. Top Brand Marketplace Ecommerce Di Malaysia

Apa Itu E Commerce Website

E-Commerce merupakan satu platfom pembelian atau jualan yang melakukan transaksi secara online.
Ia merupakan satu bidang yang besar dan membawa perubahan dalam dunia perniagaan pada hari ini.

Pecahan dalam E-Commerce atau juga disebut Teknologi E-Dagang boleh dikategorikan seperti
Mobile Commerce,Electronic Fund Transfer(EFT), Supply Chain Management, Internet Marketing, Online transaction Prosessing, Electronoc data interchange(EDI),
Inventory Management system dan Pengumpulan database pelanggan secara automatik.

Secara umumnya Ecommerce Website boleh dikatakan membeli belah atas talian secara online samada melalui desktop atau mobile.

E-Commerce sebenarnya telah wujud secara serius pada tahun 1990-an bermulanya era membeli belah dalam talian dan ia menjadi fenomena yang drastik pada hari ini.
Ia memudahkan sesiapa sahaja yang ingin membeli-belah untuk apa-apa jua jenis produk samada produk fizikal atau digital.

Era ECommerce berkembang melalui Mobile Commerce apabila munculnya telefon pintar dan anda kini boleh membeli belah tanpa perlu mengadap pc untuk membuat pilihan produk dalam talian.

Boleh dikatakan sekarang anda boleh mendapatkan produk yang diingini dengan mudah menggunakan platform ecommerce website tanpa perlu menghabiskan minyak kereta untuk shopping dan order barang keperluan.

Jenis-jenis ECommerce Website

  • Business-to-Business (B2B): Electronic transactions of goods and services between companies.
  • Business-to-Consumer (B2C): Electronic transactions of goods and services between companies and consumers.
  • Consumer-to- Consumer (C2C): Electronic transactions of goods and services between consumers, mostly through a third party.
  • Consumer-to-Business (C2B): Electronic transactions of goods and services where individuals offer products or services to companies.
  • Business-to-Administration (B2A): Electronic transactions of goods and services between companies and public administrations.
  • Consumer-to-Administration (C2A): Electronic transactions of goods and services between individuals and public administrations.
Ecommerce Website Malaysia Dropship Local dan International

Shopievo 2.0 – The Art of Drop Shipping ECommerce

Nak Belajar Step by Step Buat Jualan 5 hingga 7 Angka Setahun Seperti Beribu Student Kami Dengan Bisnes Dropship Malaysia E-Commerce?

Strategi yang ditunjukkan kali ni adalah paling latest sesuai untuk usahawan online seperti anda menjual produk fizikal di pasaran lokal & juga antarabangsa!

Player Dropship Malaysia & Owner Produk Wajib Baca Sampai Abis!

Apa itu Shopievo 2.0 – The Art of Drop Shipping Ecommerce?

  • Panduan lengkap tutorial video dari A hingga Z berkenaan dengan “The Art of Dropshiping eCommerce”, iaitu dalam bahasa mudahnya, “Seni Bisnes Dropship eCommerce”.
  • Membantu usahawan dropship atau pemilik produk fizikal di Malaysia melakukan bisnes online produk fizikal dengan menggunakan store e-Commerce di dalam pasaran tempatan! ( Untuk international pun boleh )
  • Lebih 100 Video tutorial yang ditunjukkan adalah dalam bentuk ‘real live case study’ dari mula hingga kepada buat jualan. ( 1 Video dalam purata 30 minit hingga 2 jam )
  • Pelajar akan dapat lihat sendiri dengan mata kasar pada setiap langkah yang dilakukan team Shopievo secara langsung dalam video tutorial, melalui store ecommerce eksperimen, setiap hari dalam tempoh lebih 2 bulan!
  • Menyediakan Support Group Kelas A++

Dropship Malaysia - Shopievo Seni Bisnes Online Dropship Ecommerce Malaysia

Siapa Patut Dapatkan Segera Panduan Ecommerce Dropshipping Shopievo 2.0

  • AGEN DROPSHIP – Buat bisnes dropship melalui kedai online e-commerce anda sendiri tanpa melayan kerenah PM atau Whatsapp dari prospek anda.
  • PEMILIK PRODUK – ‘Pecat Bos Anda’.. Jual produk fizikal dari rumah sahaja tanpa hadap jalan jem yang jadikan anda tidak produktif.
  • TAPAU 2 MARKET – Kali ni anda boleh buat jualan di dalam pasaran Malaysia dan juga antarabangsa sekaligus dengan panduan step by step yang telah bantu ramai usahawan online!
  • Anda yang masih tercari-cari bisnes online apa yang nak anda buat untuk tingkatkan ekonomi keluarga.
  • Anda yang sememangnya nak belajar ilmu bisnes dropship e-commerce secara praktikal terutamanya market dalam negara.
  • Anda yang dah muak dengan ajaran sifu-sifu segera yang macam cendawan tumbuh dalam negara kita ketika ini.
  • Anda yang dah buat bisnes produk fizikal melalui e-commerce tapi gagal.
  • Anda yang muak dengan komen “PM” dari prospek.
  • Anda yang dah jemu dan penat nak layan Whatsapp/PM pelanggan sampai kebas jari-jari tangan anda.
  • Anda yang nak tingkatkan bisnes produk fizikal ke level yang lebih sistematik dan PRO sama level dengan jenama besar yang lain.
  • Ahli SHOPIEVO 1.0 untuk tambah ilmu baru berkenaan dengan dropship e-commerce dalam negara.
  • Anda yang tak pernah TAK PERNAH KENAL ERTI PUTUS ASA dan sanggup belajar secara berterusan!

Bukan tu je malah jika anda ini FOUNDER PRODUK pun patut miliki panduan bisnes e-commerce ShopiEvo 2.0. Sama ada anda sendiri praktik kan untuk jualan produk anda atau atau rekemenkan Shopievo 2.0 kepada stokis dan agen-agen anda.

Baca Selanjutnya Di Official Website Shopievo disini Shopievo.com

Lihat Bonus Shopievo 2.0 disini – Bonus Shopievo